Bevezetés a Cinemagraph Pro használatába

A cinemagráf olyan, mint egy fénykép, de van benne egy csodálatos, végtelenítve mozgó rész: a tenger hullámzik a háttérben, miközben a napozó ember mozdulatlan marad; a születésnapi tortán szikrázik a csillagszóró.

Hipnotizáló hatást kelt a fénykép és a videó keveréke, amely mintha egy hollywoodi speciáliseffekt-stúdióból került volna ki.

A Cinemagraph Pro használatával könnyebb elkészíteni egy ilyen képet, mint gondolnád. Megmutatjuk, hogyan bűvölheted el pillanatok alatt a barátaidat és mindenkit, aki a közösségi oldalakon követ téged.
Állítsd be a képarányt és a másodpercenkénti képek számát, majd nyomd le a nagy, piros gombot.
1. lépés: Készíts egy jó képet

A cinemagráf akkor néz ki a legjobban, ha olyan hatást kelt, mint egy életre kelt fotó (és nem úgy néz ki, mint egy videó, amelybe néhány mozdulatlan rész került). Minél finomabb a mozgás, annál jobb a hatás. Ötleteket keresel? Látogass el a Cinemagraph Pro Discover (Felfedezés) oldalára, és nézd meg a többi felhasználó sok ezer csodálatos alkotását!

Cinemagráf készítéséhez fotóállványra vagy egy stabil felületre lesz szükséged, amelyen elhelyezheted az iPhone-odat. Ez rendkívül fontos, mert bármilyen biztosan tartod is a kezedben a telefont, a képek mozgó része imbolyogni fog, és ezáltal valószerűtlen hatást fog kelteni. Egyszerű mozgást keress, mint a pislogó ünnepi fények vagy a rezgő levelek egy faágon.

Koppints a körre az alkalmazás alsó eszközsávjának közepén, így belépsz a filmezési módba. A képernyő tetején állítsd be a képarányt, a fehéregyensúlyt és a képkockasebességet.

És most nyomd le a nagy, piros Record (Felvétel) gombot. Készíts több felvételt – később jól fognak jönni.
2. lépés: Maszkold ki a mozgást

Miután elkészítetted a videófelvételt, megnyílik a szerkesztési képernyő. Most kezdődik a cinemagráf-technika varázslata. Először is jelöld ki a videód kezdő- és végpontját a felvétel két oldalán a fehér sáv mozgatásával. A zökkenőmentes végtelenítés érdekében válaszd ki azt a végpontot, ahonnan a klip a legsimábban köthet vissza az elejéhez. A Cinemagraph Pro segít a keresésben: az első képkockát elhalványítva mutatja.

Most már hozzákezdhetsz a mozdulatlannak szánt képrészletek maszkolásához.

Koppints a lila körre a felső eszközsávon – ezzel satírozhatod ki a mozdulatlannak szánt képrészleteket. Ha az alsó eszközsávon látható ecsetre koppintasz, beállíthatod az ecset méretét és erősségét.

Nagyíts bele, és próbáld meg a lehető legjobban elszigetelni a mozgást a kép többi részétől, majd nézd meg az ismétlődő videót, és figyelj a szélekre, nem hatnak-e furcsán. Ha igen, próbálj kevesebbet lefedni az állóképből (koppints a másik körre a képernyő tetején), és nézd meg, van-e változás.

Ha már majdnem jó, de nem teljesen, akkor ne aggódj, rendben van! A végén elvégezheted a szerkesztés utolsó simításait, és előkészítheted a művedet az exportálásra.
3. lépés: Állítsd be a végtelenítést, és tedd közzé a képet

A cinemagráf általában ugyanazt a mozgást ismétli. Ha felfelé tolod a Crossfade (Áttűnés) csúszkát, a videó végén lévő képkockák átfedik az első képeket, és ez elsimítja az átmenetet.

Kipróbálhatod a „bounce” („oda-vissza”) beállítást is. Ebben az esetben, amikor a videó eljut a végéig, nem a kezdőpontra vált, hanem visszafelé játszódik le, egészen a kezdőpontjáig. Bizonyos mozgástípusoknál ez kiegyensúlyozottabb látványt eredményez.

A beállításokat az alsó eszköztáron találod. Játssz az expozícióval és a kontraszttal a finomhangoláshoz. A Cinemagraph Pro előre beállított videószűrőivel könnyebb lesz elérni a filmes hatást.

Ha elkészültél, lépj vissza a könyvtárba, válaszd ki a cinemagráfodat, és koppints a Share (Megosztás) gombra a jobb alsó sarokban. Válaszd az Export Cinemagraph (Cinemagráf exportálása) elemet, majd válaszd ki az appot, ahol posztolni akarsz, és voilà! Most már ország-világ láthatja tökéletes cinemagráfodat!

Szólj hozzá!