A biztonságos nyári gumi

Itt az ideje, hogy nyári gumit tegyünk fel az autónkra, vagy eljött a pillanat hogy lecseréljük a régi, elkopott nyári guminkat, hogy biztonságos legyen az utazásunk egész nyáron. Ahhoz hogy biztonságos legyen az utazásunk minden időben fontos, hogy jó minőségű, jó állapotú nyári gumik legyenek az autó kerekein.

Mitől lesz biztonságos egy nyári gumi?

A biztonság egy fontos szempont az autózás során, ebben viszont nem szabad elhanyagolnunk a nyári gumiknak az állapotát, mivel az autó ezen keresztül kapcsolódik az úthoz. A jó tapadást, a kanyarokban a jó felfekvést, a biztonságos megállást mind befolyásolja a nyári gumiknak az állapota. Nem szabad hanyagul gondolkozni a gumik állapota felöl, „jó lesz még idén nyáron is”.

A biztonságos autóvezetéshez fontos hogy a nyári gumik ne legyenek elkopva és ne legyenek kirepedezve, a kopott gumik már nem olyan hatékonyak a fékezésnél, a kanyarok bevételekor sem úgy viselkednek már, mint új korukban. A repedezett nyári gumi pedig rejtegeti a defekt veszélyeit, ami nem kellemes dolog nagy sebesség mellett.

A gumibomba nyárigumijaival biztonságosabb a vezetés és az utazás is biztonságosabb, kisebb ráfordítással nagyobb károk előzhetők meg, gondolkozzunk felelősség teljesen a nyári gumikról is.

 

Szólj hozzá!