Katonai létesítményből szerelőüzem épült Miskolcon

Utastájékoztató kijelzők műszaki fejlesztésére, valamint ezen termékek gyártási folyamatának megvalósítására szerelőüzem épült Miskolcon; a beruházás 98,54 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési Operatív Program részeként.

A 246,36 millió forint összköltségvetésű fejlesztési projekt központi része az építési beruházás volt. Ennek során Miskolcon, egy korábban katonai célokat szolgáló létesítményt építettek át – írta közleményében a társaság.
A kivitelezés alatt mintegy ezer négyzetméteres mechatronikai fejlesztő üzemet, szereldét, irodát, oktatási tantermet és szociális blokkot alakítottak ki. A beruházás részét képezte a teljes infrastruktúra kiépítése, napelemekkel, külső utakkal, parkolókkal, kerítéssel – olvasható a dokumentumban.
A projekt során beszereztek egy CNC élhajlító és egy lézergravírozó gépet is. Ezen eszközök segítségével csökkenthet a gyártás átfutási ideje, ugyanis a felületkezelés kivételével az összes gyártási folyamat egy helyen valósulhat meg – írták. A technológiafejlesztés és a telephelyépítés összekapcsolódott egy termékismertető kiadásával és új dizájnnal.
A fejlesztésnek köszönhetően a társaság árbevétele, eredményessége, jövedelmezősége számottevően javul – áll a cég közleményében.

 

Vélemény, hozzászólás?