Szelfibot vagy kameraállvány?

Nagyon elterjedt lett a szelfibot az egész világon. Az emberek a turistahelyeken össze-vissza fotózgatják magukat, hogy megörökítsék a felejthetetlen pillanatot. De miről is van szó?
Régebben az emberek, ha le szerették volna fotózni magukat párjukkal, háttérben a Dunával, akkor megkértek szépen egy arra járó, kelő embert, hogy kattintson egyet a kedvükért. Bár olykor ezek a fotók nem úgy sikerültek, ahogy azt ők elképzelték. Aztán volt annak a korszaka, mikor a kis turistacsoport minden egyes tagja leállított egy kameraállványt egy pontra, időzítve lenyomta a fényképezőgép gombját és gyorsan beállt a helyére. Bár ezek a képek sem sikerültek mindig, mivel olykor az állvány elmozdult, vagy az illető nem számolta bele a képbe a saját fejét.
Hát erre jött a reformáló eszköz, amit a napjainkban kapható okostelefonok nagy felbontású kamerájához találtak ki. A szelfibot egy állítható hosszúságú, kis gombbal ellátott bot, ami magunk fotózására ad lehetőséget. A képben így nem csak a fejünk, hanem a táj is benne lehet mindenféle macera nélkül.
Hogy hasznos-e vagy sem, azt mindenki maga döntse el. Az biztos, hogy az lesz a fotón, amit elterveztünk, és ebbe másnak nem lehet beleszólása. A szelfibot olcsón beszerezhető eszköz. A gond inkább azzal lehet, ha nem figyelünk oda kellően környezetünkben levő emberekre, miközben magunkat fotózgatjuk.

 

Szólj hozzá!