Mit kezdjünk az örökséggel?

Mikor a családban elhalálozik egy szerettünk első körben keveseknek jut eszébe az a kérdés, hogy vajon mit is hagyott ránk az eltávozott személy. A fájdalom és a hiányérzet lassan csillapodik, és kezd előtérbe kerülni az örökség témája. Ha egy idős személyről volt szó, akkor valószínű, hogy a fiatalabb nemzedék sok mindent fog feleslegesnek találni a lakásban, házban. Ilyenkor a legtöbben az egészet úgy hagyják, ahogy volt, és keresnek egy céget, akiknek a foglalkozása az antik felvásárlás.

Bizony olyan ember is akad, aki ímmel-ámmal átnézi a személyes holmijait az elköltözött embernek, hátha talál valami régi közös emléket, vagy egy –két értékes konyhai eszközt.

A leginkább a bútorok a kérdéses darabok a lakásban. A legtöbb leszármazottnak nem igazán van szüksége a nagyi óriás tömör fa szekrényére, így inkább a hagyaték felvásárlás marad meg lehetőségként. Egy régiségboltban pedig sok olyan ember is megfordul, akinek a képzelőereje szab csak határt céljainak.

A mi feladtunk, hogy az örökségünket értékeljük, akkor is, ha abból anyagi vagyont szerzünk közvetett módon egy hagyaték felvásárlás lehetőségével. Az örökség részét képező tárgyakat, bútorokat, apróságokat, pedig kellő tisztelettel, de hasznosítsuk saját világunkban is, akár egy antik felvásárlás segítségével.

 

Szólj hozzá!