Átadták a közönségdíjakat a József Attila Színházban

A közönség szavazatai alapján a legjobb női alakítás díját Fehér Anna, a legjobb férfi alakítás díját Zöld Csaba, a legjobb mellékszereplő díját Márkó Eszter, míg a legjobb előadás díját az Angyalföldi ballada című előadás kapta
A Sztankay István-díjat Kocsis Judit, a Kaló Flórián-díjat Galambos Erzsi és Rékasi Károly kapta.
A József Attila gyűrű-díjat Molnár Zsuzsa érdemelte ki, míg az újonnan alapított Fodor Imre gyűrű-díjat Nagyné Kómár Mária pénzügyi vezető és Szalontai Gabriella kelléktárvezető kapta. A Fratelli Goldoni-díjat Boros József színpadmester és Borosné Tóth Emese öltöztető érdemelte ki.
A tájékoztató szerint az évadzáró társulati ülésen Nemcsák Károly emlékeztetett arra, hogy a következő, 2016/2017-es évad a 60. jubileumi évad lesz a színház számára, melyre négy nagyszínpadi és három stúdióprodukcióval készül a társulat, valamint bemutatnak egy zenés mesejátékot is.
Az új nagyszínpadi előadások között helyet kap a La Mancha lovagja, a Veszek egy éjszakát, a Sörgyári Capriccio, valamint Az üvegcipő is. Az előadásokat Nagy Viktor, Verebes István, Hargitai Iván és Huszti Péter rendezik majd, de a stúdióban bemutatkozik rendezőként Zöld Csaba is, aki Mrozek Nyílt tengeren című abszurdját viszi színre.
Az igazgatóelmondta, hogy bár nyáron zárva lesz a színház, az őszi előadásokra a jegy- és bérletértékesítés zavartalanul folytatódik.
A 60. jubileumi évadot utcabállal és a Színházak Éjszakájával nyitja a József Attila Színház, amely egy rövid műsorral jelen lesz a Pozsonyi Pikniken is.

 

Szólj hozzá!