Sikeresen választották szét a bhutáni sziámi ikreket.

Ausztrál orvosok választották szét azokat a butháni ikreket, akik a törzsüknél voltak összenőve. A kisbabák 15 hónaposak, és csak állni tudtak, ülni nem. A gyerekek jó eséllyel fel fognak épülni, és teljes életet fognak élni. 

Az ilyen jellegű műtétek kockázata az szokott lenni, hogy sajnos nem lehet előre tudni, hogy a belső szervek miképp vannak összenőve, és hogy szét lehet -e őket választani. A gyerekek máját szét lehetett választani, a kritikus szakasz a bél volt, ahol akár lehetettek is volna összenövések. A műtétnél derült ki, hogy szerencsére nem volt ilyen, így szét tudták választani az ikreket.

Az operáció 350 ezer ausztrál dollárba került, amit természetesen nem tudott volna finanszírozni a család, és végül a Victoria állam állta a költségeket. Korábban is választottak már szét gyerekeket a kórházban, akkor is sikeres volt a műtét, bár ott nem tudtak ilyen rövidnek nevezhető 6 órás műtét alatt végezni a szétválasztással, ugyanis akkor olyan komplikációk is felmerültek, melyekre az orvosok nem számítottak.

Szólj hozzá!