Brókerbotrány – Elutasította a megyei ügyészség a győri önkormányzat ellen tett feljelentést

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség nem adott helyt annak a feljelentésnek, amelyben egy magánszemély az ellen tett panaszt, hogy a győri önkormányzat véleménye szerint nem szabályosan járt el, amikor a Quaestoron keresztül vásárolt állampapírokat.

Domanyik Eszter közleménye szerint az ügyészség “a hanyag kezelés” miatt benyújtott feljelentést elutasította, így “végérvényesen bizonyítást nyert”, hogy az önkormányzat szabályosan, a törvényi előírásoknak megfelelően államilag garantált állampapírt vásárolt, és joggal várja, hogy az összeg kamatokkal együtt mielőbb visszakerüljön a város kasszájába.
A tájékoztatás kitér arra, hogy az ügyészség szerint is szabályos volt a Quaestorral idén január 16-án kötött szerződés, amely szerint az önkormányzat 999 millió 987 ezer 373 forint értékben vásárolt államkötvényeket a brókercégen keresztül, így “a várost nem érte vagyoni hátrány”.
Az adásvételi szerződés szerint az állampapírok jelenleg is megvannak, a zár alá vétel megszüntetése után azokat a Quaestor felszámoló biztosa kiadja az önkormányzatnak.

MTI

Szólj hozzá!