Már tízezer forintért is munkahelyet váltanak a dolgozók

Egyre többen vannak, akik már tíz-húszezer forint többletért is vállalják a munkahelyváltás kockázatát – közölte a Profession.hu.

A közlemény szerint ez a tendencia főleg a fiatalabb, nyelveket beszélő munkavállalókra jellemző. Körükben az egy munkahelyen eltöltött idő az elmúlt évek tapasztalatai alapján 9 hónappal rövidült, ami nagy kihívás a vállalatoknak.
A Profession.hu felmérését több mint ezer ember megkérdezésével készítette, amelyből az is kiderült: a dolgozók 40 százaléka mondott már fel a munkahelyén, a legtöbben, 56 százalékuk jobb fizetésért, 30 százalékuk szakmai fejlődés miatt keres új munkahelyet. Minden negyedik beosztott a vezető személye miatt dönt a távozás mellett, emellett befolyásoló tényező a pozitív visszajelzés és a továbbképzési, illetve előrelépési lehetőség hiánya is – tájékoztat a Profession.hu.
Minden harmadik munkavállalót már legalább egy éve foglalkoztat a gondolat, hogy új munkahelyet keressen magának, 37 százalékuk hamar dönt és a lépést is gyorsan megteszi. A megkérdezettek csupán 16 százaléka nem tervezi, hogy önként továbblépne – írják.

MTI

Szólj hozzá!