Helyszíni kárfelvétel – az év vihara miatt?

Amikor Egyetlen nap alatt közel 2000 kárbejelentés érkezik a hazai biztosítókhoz vagy közel 5 milliárdos kárérték keletkezik, akkor jogosan nevezzük azt az év legpusztítóbb viharának. Azonban az özönvíz sajnos az autókat sem kíméli, a legtöbbször az úttestre sodródott csatornafedelek okoznak károk, vagy autókra dőlt fák teszik tönkre azokat.

Mit tehet ilyenkor az ember? Hogyan intézze és hol a helyszíni kárfelvételt? Miért jó ilyenkor Cascóval rendelkezni és kárügyintézéssel is foglalkozó szervizt keresni?

Ön otthon van a biztosítási ügyintézésben és kárfelvételben?

Különösen viharok és a természet okozta károknál néz szembe bonyolultabb szituációval. Hisz nem személy gépjárművével koccant össze.

Ha pórul jár egy embertelen időjárás közepette, mit tegyen a helyszínen? Mi a helyzet, ha csak kötelezője van?

Mivel jövőre is lesz nyár és az időjárás bármely évszakban lecsaphat autójára, valamint a keletkezett kár megtérítse sajnos sok esetben csak teljes körű casco mellett biztosítható a hasonló szituációkban; jobb tisztában látni e témában!

Ráadásul a közterületen bekövetkező időjárás miatti „balesetek” esetében nehéz behajtani a jogos kárt.

A helyszíni kárfelvétel részleteiről, a kárügyintézésről, biztosítási kárfelvételről és a viharokban ért károk megtérítéséről bővebb infót cikkünkben valamint honlapunkon talál. A kérdés sok, de nem hagyjuk válaszok nélkül!

 

Szólj hozzá!