Mire számítsunk Thaiföldön?

Elutazni egy messzi országba, teljesen más kontinensre, vagy égtájra mindig sok izgalmat is rejt magában, nem csak, hogy a thaiföldi ingatlan minősége megfelelő lesz-e számunkra. Ezért nézzük meg mivel számoljanak, akik Thaiföldet és környékét veszik célba.

Az éghajlat lesz az első, ami mellbevágóan más lesz. Az átlagos közép-európai négy évszakos felbontású, kellemes, viszonylag száraz levegő után a párás meleg más hatásokat is elérhet, mint vártuk. Bár nyáron meleg van nálunk is, de mi nem vagyunk hozzászokva a gyakori esőkhöz, ami Thaiföldön a nyári hónapokban igen-igen gyakori, és ez a fojtogató párát hozza létre, amihez idő szükségeltetik, hogy hozzászokjunk. Egyébként kellemes 28 körüli hőmérséklet a megszokott a meleg időszakokban.

A másik sokak számára furcsa, és nem megszokott lehet a sok hinduizmusra és buddhizmusra utaló szobor, szimbólum. Bár Európában az út szélén sokszor láthatunk feszületeket, de itt valahogy sokkal szembetűnőbbek a vallási irányzatok erős jelenléte.

Egy másik, szintén fontos elem az étel. Attól, hogy egy kellemes modern thaiföldi ingatlan falai közt pihenünk, nem jelenti, hogy bármit meg tudunk főzni, ami nekünk megszokott. Ugyanis sok érdekes fűszer és állatka található piacaikon és éttermeikben. Ezért vagy bátran leszünk a thai ételek terén, vagy otthonról viszünk alapanyagokat.

Szólj hozzá!