A szépségápolási eszközök mindig vita tárgyát képezik.

A szépségápolási eszközök mindig vita tárgyát képezik. Nem csak a férfiak vonják kétségbe sok esetben ezeknek a kellékeknek, elektronikai eszközöknek a hasznát, mi nők is gyakran összeveszünk, vagy nézetkülönbségekbe bonyolódunk az kapcsán, hogy vajon ezek az elektronikai eszközök hasznosak, vagy hasztalanok, károsak, vagy épp szükségszerűek.

A legnagyobb vitát még mindig a meleg levegővel szárító, izzított vassal formázó hajkészülékek generálják. A vita tárgya többnyire az (női oldalról), hogy vajon valóban káros –e a hajnak, ha ilyen nagy hőhatás éri. Személy szerint nem igen szoktam hajvasalókkal vagy hajsütővasakkal bíbelődni, szerintem a hétköznapokban nem is igen van értelme – hiszen egy kis pára, eső, és máris lőttek az egésznek -, viszont azzal nem értek egyet, hogy a hajszárítás is egy káros dolog lenne. Úgy gondolom, hogy bár nyáron valóban sokkal kellemesebb, ha az amúgy is meleg levegőn szárad meg a hajunk, viszont télen kifejezetten káros, ha a nedves fejbőrünket hideg levegő éri, hiszen az hajritkuláshoz vezethet. Inkább azt szoktam tanácsolni azoknak, akik megkérdezik a véleményemet, hogy használjanak heti rendszerességgel hajpakolást, és hajmosások után hajolajakat. Tapasztalatom szerint ezek a termékek – főleg, ha természetes, bio termékekről beszélünk-, csodát tudnak tenni a töredezett végű hajjal is.

Van azonban egy szépségápolást termék, azaz elektronikai eszköz, aminek én sem tudok ellenállni, pedig tudom, hogy ez már luxusnak számít: ez pedig a paraffin gép. A paraffinos kézápolás egyfajta mélyápolást biztosít a száraz kezeknek, lábaknak. A paraffin egy kőolaj származék egyébként, bele kell helyezni a gépbe, mely felolvassza, majd amikor már langyos a massza, bele kell mártani a kezet/lábat. A paraffin olyan mint a viasz, ráolvad a kézre, és matt viaszos réteggé merevedik rajta. Egy tíz perc után le lehet húzni, mint a gumikesztyűt. Az alatt a tíz perc alatt pedig a bőr mélyebb rétegeiig juttatja az ásványi zsírokat, és ezáltal hidratálja a végtagot. Használata manikűrösöknél, kozmetikusoknál a legelterjedtebb, de akár az otthonokba is beszerezhető, és akik olyan megátalkodott kézszárazsággal küzdenek, mint én, azoknak érdemes is beinvesztálni egy ilyen elektronikai eszközbe.

Szólj hozzá!