Mit szimbolizálnak a rúzsok?

Sminktermékek már az ókorban is napi szinten használt termékek voltak, a legikonikusabb sminkhasználók kétségtelenül az egyiptomiak voltak, közülük is talán Kleopátrát érdemes kiemelni, aki köztudottan rengeteg sminkterméket alkalmazott, állítólag tönkre is tette a bőrét a sok egészségtelen, bőrhöz nem épp kíméletes kemikáliákat tartalmazó sminkcuccal. Mégis mindenki rá akart hasonlítani, minden nő az ő sminktechnikáit alkalmazta.

Egyes újonnan feltárt feljegyzések szerint Kleopátra sem azért volt a kor stílusikonja, mert tökéletes szépség volt. Bár persze a korstílus állandóan változik, így nem is várhatjuk el Kleopátrától, hogy úgy nézzen ki, mint ahogy azt mi most elképzeljük. Állítólag egy teljesen átlagos külsejű nő volt, viszont  egyedülálló stílussal rendelkezett, így különlegesnek számított.

Jellegzetes szemsminkje mellett például az elsők között volt, aki vörös rúzst használt. Ez mondjuk megnyugtató lehet mindannyiunk számára. Tulajdonképpen a sminkelés lényege nem az, hogy minél jobban idomuljunk másokhoz, hogy lefedjünk minden bőrhibát és hogy babaarcot maszkírozzunk magunkra. A sminkelés lényege egy egyedi stílus kialakítása. Az hogy különlegességünket hangsúlyozzuk velük.

Szólj hozzá!