Valóban segít a számológép azoknak, akik rosszak matekból?

Valóban segít a jól felszerelt számológép azoknak, akik rosszak matekból? Szerintem nem segít, pedig segíthetne, ha megtanítanák a gyerekeket használni a számológépet. 

Mikor gimis voltam én sajnos nem tudtam használni, bár meg is van a véleményem a reál tárgyak oktatásáról, személy szerint a négy év alatt végig sikertelenségérzésem volt ezen a területen. Bár én is okolható voltam emiatt, hiszen nem feküdtem oda annyira a matek, a fizika és a kémia megtanulásának, amennyire kellett volna, vagy amennyire tehettem volna. Másrészt az is igaz, hogy a tanáraim nem voltak motiválóak, és nem is lehetett annyira érteni, hogy mit akarnak átadni.

A számológép azért van, hogy segítse az embert, de nálunk az osztály fele nem tudta, hogy hogyan kell a különféle funkciókat biztosan használni, és a aki értette az sem a tanároktól tudta. Úgy hiszem, hogy ahhoz, hogy a számológépekből ki tudjuk hozni a maximumot, ahhoz az kell, hogy jobban megismerkedjünk a készülékkel. Ehhez pedig jó lenne, ha a tanárok időt fordítanának arra, hogy elmagyarázzák, hogy egy-egy példánál hogyan hozhatjuk ki belőle a tudást!

Szólj hozzá!