Miért hordunk kényelmetlen cipőt?

Egy brit statisztika szerint a férfiak több mint egyharmada, valamint a nők közel fele olyan cipőt vásárol, ami nem is illik a lábára. Viszont a felmérésekből kiderült az is, hogy a legtöbb felnőtt nem kap a méretének megfelelő lábbelit az üzletekben.

Azért bennünk, vásárlókban is van hiba, mert legalább évente meg kellene mérni a lábfejünk szélességét és hosszát, hiszen folyamatosan változik, ezért nem mindig ugyanaz a méretű cipő bizonyul kényelmesnek.

A helytelen méretválasztás másik oka az online rendelés terjedése: próba nélkül nem biztos, hogy hordható méretet kapunk. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy mekkora méretű cipő lesz kényelmes, inkább rendeljünk két méretben és küldjük vissza azt, ami nem illeszkedik tökéletesen lábunkra. Lényeg, hogy ne vásároljunk túl szoros cipőt, mert semmi garancia nincs arra, hogy ki fog nyúlni.

A tervezők gyakran a divatot követik a cipők készítésekor. Ahhoz, hogy egy cipő tetszetős legyen, gyakran variálni kell az arányokkal, állítani kell például a szélességen vagy a sarok magasságán a siker érdekében.

Szerencsére sok márka választék létezik, amely lehetővé teszi, hogy megtaláljuk az egyaránt kényelmes és csinos cipőt, így nem kell kompromisszumot kötni.

Szólj hozzá!