Dezodor, ami nem csak az izzadtság ellen véd!

Sokféleképpen védekezünk az izzadtság ellen, ami persze egy természetes folyamat, de a kellemetlen szagok kellemetlen helyzetbe is hozhatnak bennünket. Annak ellenére, hogy ennek megelőzésére ma már számos dezodorféle áll rendelkezésünkre, sok esetben azzal szembesülünk, hogy bőrünk allergiás tünetekkel válaszol a dezodorhasználatra, és pikkelyes vagy kiütéses lesz. A másik nagy probléma, hogy a dezodor sokszor nyomot hagy ruháinkon.

Ezekre a problémákra lehet megoldás a krémdezodor, ami kifejezetten ajánlott érzékeny bőrűek számára. Ezek a krémdezodorok általában természetes összetevőkkel készülnek. Gyakran alkalmazott például a szódabikarbóna, amely a kellemetlen szagokért felelős baktériumok szaporodását nehezíti meg, valamint vízmegkötő hatású. A krémdezodorok másik előnye, hogy nem tömíti el a pórusokat, vízmegkötő hatása mellett pedig hidratál.

A krémdezodorok illatát tekintve sokféle található kereskedelmi forgalomban, sok esetben pedig olyan illatanyagokat használnak a gyártók, amelyeket nők és férfiak egyaránt használhatnak. Így sokszor például a levendulát alkalmazzák a termékek illatosítására.

Ne essünk kétségbe tehát, ha bőrünk érzékenyen reagál egy-egy dezodorra, keressük meg a számunkra legmegfelelőbb krémdezodort!

Szólj hozzá!