Milyen méretű napvitorlát válasszunk éttermek elé?

Sok esetben éri az embert az a kellemetlenség, hogy egy étterem teraszán üldögélve nem tud úgy helyezkedni, hogy beférjen a napvitorla alá. Ennek oka sok esetben az, hogy a berendezésért felelős emberek ahelyett, hogy a napvitorla méretének kiválasztásakor a kényelmi szempontokat vettek volna figyelembe, inkább a formára fektették a hangsúlyt. 

Kétségkívül, az emberek elsősorban külső alapján döntenek, a napvitorla mérete már másodlagos a számukra, pedig ennek kellene igazából számítani. A fő probléma, hogy amikor mondjuk egy nagyon divatos háromszög alakú napvitorla áll egy téren, az étterem kültéri részén, akkor óhatatlanul lesznek olyan emberek, akiknek csak olyan szék jut, ami kilóg a napvitorla mérete alól és rájuk süt a nap. Nincs is rosszabb érzés, mint amikor valakinek eleve rosszul esik a tűző napfény, de mégis kénytelen egész ebéd alatt a napon kínlódni. A napvitorla mérete itt nyer értelmet, nagyon fontos, hogy megfelelő nagyságú és megfelelő formájú vitorlát válasszunk.
A napvitorlák méretei fontosak, és háromféle formát találhatunk közöttük, háromszög, négyzet és téglalap alakút. Meglepő módon a szakértők a Napvitorlalandnél azt állítják, hogy az emberek körében is a négyszögletű formák a népszerűek már, mivel annyira sokan tapasztalták a háromszögletű formai adottságaiból származó negatív tulajdonságait. Ha jobb megoldást szeretnénk, mely a mi és a vendégeink számára is ideálisabb választásnak bizonyul majd, akkor érdemes inkább nekünk is a négyzet alakú mellett dönteni és más megoldást találni a dekorálásra, mint a vitorla formája.

Szólj hozzá!