Műfűt rakni az erkélyre? Komolyan?

Az emberek mindenféle újítással és egyéni elképzeléssel érkeznek a lakberendezőkhöz, a különféle boltok eladóihoz, amikor otthonfelújításra kerül a sor.

Ma már az sem egy földtől elrugaszkodott kívánság, hogy ha valaki a lakáson belülre szeretne műfüvet erkélyre tenni, bár ez még mindig furán hangzik sokaknak. Viszont a másik fele az embereknek már megbarátkoztak azzal, hogy ha valaki a műfű erkélyre történő kitelepítését célozza meg.

A műfű erkélyen jól mutat és segít az embernek abban, hogy kicsit komfortosabban, természetközelibb módon érezze magát akár a belvárosban is. Bár az még mindig érdekes, ha valaki a panelház erkélyét, a kicsi, pár négyzetméteres csodát akarja betelepíteni 2-3 műfű kockával, de még ennek sincs akadálya.

A legideálisabb azonban az, ha a már a műfű erkélyre kerül, ha az az adott erkély legalább 8-10 négyzetméter nagyságú vagy nagyobb, esetleg, ha tetőterasznak minősül. Ezeken a nagyobb platformokon már kiválóan tud érvényesülni a szintetikus pázsit. Ráadásul a legjobb bennük az, hogy bármilyen időjárási szélsőségről legyen is szó, a műfű erkélyre kiállja az idő próbáját, mert se eső, se nap, se hó nem árthat neki. Ahogy a kisállatok és a gyerekek számára is ideális választás, mert a kisállatok nem tudják tönkretenni, a gyerekek pedig, ha elesnek rajta nem ütik be magukat annyira.

Mivel a teraszok és az erkélyek többnyire kisebbek, ezért a műfű árai sem fognak olyan szörnyen hátba vágni minket. Nem fog többe kerülni a műfüvesítése az erkélynek, mint mondjuk a burkolása. Ráadásul nem is lesz olyan bonyolult a lerakása, mintha kertbe helyeznénk le, egyszerűen rá kell ragasztani a burkolatra.

Szólj hozzá!