Nagyszerű macskaeledel és olyanok, amelyeket nem szabad adni a cicáknak

Ha macskaeledelről van szó, meg kell győződnie arról, hogy a táplálkozási szükségleteinek megfelelő táplálékot kapja. Időnként előfordulhat, hogy kísértést érezhet, hogy ételmaradékot adjon nekik különleges csemegeként, de ne feledje, hogy bizonyos ételek mérgezőek lehetnek szeretett macskája számára. Íme néhány étel, amelyet érdemes elkerülni, ha étkezésről van szó.

A hagyma sok konyha alapvető alapanyaga, de a macskákra nézve mérgező lehet. Mind a fokhagyma, mind a hagyma tartalmaz egy tioszulfát nevű anyagot, amely károsíthatja a vörösvértesteket és vérszegénységet okozhat macskákban. Érdemes ezért olyan macskaeledel mellett dönteni, amely mellőzi ezeket.

A xilit egy édesítőszer, amelyet gyakran használnak cukormentes gumikban és más mesterségesen édesített termékekben. Ez az édesítőszer veszélyesen mérgező a legtöbb állatra, beleértve a macskákat is, ezért nem ajánlott macskaeledelként.

A csokoládé teobromint tartalmaz, amely ugyanúgy mérgező lehet a macskákra. Egyes csokoládéfajták több teobromint tartalmaznak, mint mások. Ügyeljen arra, hogy édességes dobozát olyan helyen tárolja, ahová macskája nem férhet hozzá, hiszen az ilyen nem megfelelő macskaeledel.

Az egyik dolog, amitől a macskák ilyen csodálatos házi kedvencek, a természetes kíváncsiságuk, de ez azt is jelenti, hogy különösen fontos megbizonyosodni arról, hogy véletlenül se kóstolja bele olyan veszélyes ételekbe, amelyek megbetegíthetik őket. Maradjon olyan macskaeledel termékeknél, amelyeknek világos összetevőlistája van. A minőségi termékek csak kiváló összetevőket tartalmaznak, így biztos lehet benne, hogy a macska még többet fog belőle fogyasztani.

Szólj hozzá!