Gumikesztyűk használata a háztartásban

Young woman cleans the kitchen at her home

A védőkesztyűket gyakran használják különféle munkahelyeken, valamint műhelyekben és akár háztartásokban is. Legfontosabb feladatuk, hogy hatékonyan védjék a kezet a szennyeződésektől, valamint a sérülésektől és különféle irritációktól. Több különböző típusú védőkesztyű található a piacon. Sok közülük konkrét, speciális alkalmazásra készült. A leguniverzálisabb és leggyakrabban választott kesztyűk közé tartoznak a gumi, latex modellek vagy a speciális latex és természetes gumi alapú keverékből készült kesztyűk.

Védd a kezed az irritációktól!

Először is érdemes megjegyezni, hogy a piacon kapható védőkesztyűk jobb és rosszabb minőségű kaliberekre oszthatók. Vannak olyanok, amelyek eldobhatóak, és olyanok, amelyeket akár évekig is használhatunk. Természetesen ebben az esetben minden a kesztyűhasználat sajátosságaitól és igényeinktől függ. A latex kesztyűk leggyakrabban eldobható modellek. Elsősorban otthoni használatra, valamint gasztronómiai és egészségügyi intézményekben használják. Univerzális formájúak, így bal és jobb kézen is hordhatók. Különböző méretekben kaphatók. A latexre allergiás emberek alternatívája a szintetikus gumiból vagy vinylből készült kesztyű. A gumikesztyűt a háztartásban takarítási munkákhoz használják, mint a fürdőszoba takarítása, mosogatás, padló, lépcsőmosás, kerti gyomlálás, növényültetés. Nagyon fontos, hogy a kesztyű típusát az elvégzendő munkához igazítsuk. Ha kemény vegyszerekkel dolgozunk, használjuk a megerősített kesztyűk alternatíváját!

Vinyl vagy latex kesztyű?

Az anyag vastagságát tekintve a latex és a vinyl gumikesztyűk is lehetnek vékonyak, és ebben az esetben mindig eldobható kesztyűk. Nagyon rugalmasak, de nem tartósak. Felhelyezéskor nem kell különbséget tenni a jobb és a bal között, mert teljesen egyformák. A latexből készült eldobható kesztyűk nagyon nyúlnak és sajnos gyakran allergiás reakciókat váltanak ki. A vinyl kesztyűk ezzel szemben szintetikus gumiból készülnek, amely nem okoz allergiát. Ezen kívül jobban ellenállnak a kopásnak és a vágásoknak. Tehát melyiket érdemes választani, a latex vagy a vinyl kesztyűt? Az a tény, hogy a környezet számára is biztonságosabbak, szintén a vinyl kesztyűk mellett szól. A Mercator 100 db-os kiszerelésű vinyl kesztyű most a lehető legkedvezőbb áron, 1 munkanapos szállítással rendelhető meg a Carbon Medical webáruházból!

Szólj hozzá!