Körséta a rolók világában

A roló egyre ismertebb, mint az árnyékolás egyik módja, de sokszor felmerül az emberben, hogy melyik nyújtja számára a legpraktikusabb megoldást. Erre a kérdésre kívánunk rövid körsétánkon, melyet a roló világában teszünk, választ találni.

Kisméretű és főleg mennyezeti ablakok esetében nehéz megfelelő függönyt találni, és tetőtéri ablakok esetében talán bátran kijelenthetjük, hogy nem is lehet. Kisméretű nyílászáróknál a dupla függöny egy kicsit fura hatást kelt, de ha éppen olyan helyre esik az ablakunk, ahol nem szeretnénk az utca emberének vagy a szomszédnak a szeme előtt élni családi életünket, megoldást kell valahogy találni. És van is.

A mini vagy midi rolók éppen erre az élethelyzetre nyújtanak megfelelő választ. Gyönyörű színekben kapható textíliákból készülnek, felszerelésük nem igényel szakembert és kifejezetten olcsók. A mennyezeti ablakra rászorított törölköző vagy pokróc sem a legpraktikusabb megoldás, bár látni sok ilyet, ehelyett a tépőzárral az ablak keretéhez illeszkedő roló már sokkal barátságosabb látványt nyújt. A nappalit vagy nagyobb ablakfelületeket kétféle módon is árnyékolhatjuk, attól függően, mennyire fekszik napsütéses részen az otthonunk.

A dupla roló tökéletes megoldást nyújt arra az esetre, ha némi fényt szeretnénk beengedni az adott helyiségbe és ne kívánjuk teljesen elsötétíteni. Itt a sávok játékával elérhető ez a kellemes hatás. Viszont ha a szobák könnyen átmelegednek, mert nyáron teljes egészében éri az erős napsütés, a thermo roló tud segíteni abban, hogy hűsen tartsuk a lakást. Mivel ennek egyik oldala nemcsak árnyékol, hanem vissza is veri a napfény melegét, légkondicionáló nélkül is kellemes időjárás biztosítható vele otthonunkban. A választás most már a miénk.

Szólj hozzá!