Pedofília miatt letartóztatták a Secret Service egyik tagját

Letartóztatták az amerikai Secret Service egyik, a Fehér Ház biztosításáért felelős tagját, mert meztelen fotókat küldött magáról egy pedofilokra vadászó rendőrnek, aki egy üzenetközvetítő szolgáltatónál 14 éves lánynak adta ki magát – közölte híroldalán pénteken a CNN amerikai televízió.

A 37 éves Lee Robert Moore – aki azt hitte, hogy egy delaware-i, Hazlett nevű tinilánynak üzenget a Meet24 és a Kik partnerkereső szolgáltatókon keresztül – azt kérte levelezőpartnerétől, hogy találkozzanak és létesítsenek testi kapcsolatot. A férfi hétfőn feladta magát a keleti parti állam rendőrségének, és bevallotta, hogy több üzenetet a Fehér Házból küldött a bakfisnak álcázott nyomozónak, valamint több kiskorú lánynak.
Moore-t csütörtökön azzal vádolták meg, hogy kísérletet tett szeméremsértő anyag fiatalkorúnak történő átadására, amiért akár 10 évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják. A férfit múlt pénteken felfüggesztették a szolgálatból, belépőjét és minden, a Secret Service-től kapott felszerelését elvették.
Az eset újabb epizód az elnök biztonságáért is felelős Secret Service-t sújtó botránysorozatban. Julia Pierson, a szolgálat első női igazgatója tavaly október 1-jén azért kényszerült lemondani, mert az általa irányított ügynökök és egyenruhás biztonságiak munkájában több súlyos hiányosságra és kilengésre derült fény. Az utolsó csepp a pohárban vele kapcsolatban az volt, hogy egy férfi – bizonyos Omar Gonzalez – 2014. szeptember 19-én átmászott az elnöki rezidencia kerítésén, és egy bicskával a zsebében sikeresen behatolt a Fehér Házba.
A szolgálatnál mindazonáltal az új igazgató, Joseph Clancy ez év februári kinevezését követően is újabb kínos esetek történtek.

 

Vélemény, hozzászólás?