Fordítógép kiterjesztett valósággal

A világ népessége több mint 6500 nyelven szól egymáshoz. Ennyi nyelvet nem lehet megtanulni, de a Fordító – Fordítás Most segít, hogy közülük több mint 100 nyelven folyékonyan szólalhass meg. Ez a szuperokos kis alkalmazás lefordítja neked mindazt, ami éppen körülvesz, így soha nem leszel kénytelen néma maradni.

Az első lépés az, hogy kiválasztod a nyelvet a számos lehetőségből (van például spanyol, afrikaans, német, koreai, holland, francia vagy héber, hogy csak egy párat említsünk). Környezeted értelmezésének ezután számos módját alkalmazhatod.

Először is ott a hangzó nyelv fordítása: beszélj jól artikuláltan a telefonod mikrofonjába, az alkalmazás pedig máris diktál neked egy fordítást, vagy írásban megjeleníti és neked csak fel kell olvasnod a kijelzőről.

Szövegfordítási funkciót is használhatsz: koppintással jelöld ki a kifejezést, amit át szeretnél varázsolni egy másik nyelvre, és az app máris elvégzi a munka oroszlánrészét.

És most jön a java. Nyisd meg a kamerádat, vezesd körbe a környezetedben és az okos AR-technológia (a kiterjesztett valóság) “lefordítja” neked a világot: felcímkézi az objektumokat, hogy könnyen, gyorsan megtanulhasd a szavakat.

Ugyanezt a fényképeiddel is megteheted: ez okos megoldás az étlapok, táblafeliratok, térképek értelmezésében. Beszélgetési módra is válthatsz, ami valós időben ad lehetőséget arra, hogy magad is megszólalhass és társaloghass valakivel, aki az adott nyelven beszél.

Mindez akár az Apple Watchodról is működik, így még folyékonyabb társalgási élményben lesz részed. A világ mostantól még kisebb és még inkább elérhető.

Szólj hozzá!