Tone – Learn Perfect Pitch!

Az app ugyan úgy reklámozza magát, mint ami segít tökéletesre csiszolni az énekhangodat, ám még akkor is élvezetes a használata, ha nincsenek ilyen nagyratörő zenei álmaid. Egy alap hallásgyakorlatból (amikor egy referenciahang lejátszása után el kell találnod, hogy milyen hangot hallottál) olyan játékot formál, ahol az óra ellen küzdesz. Ez jól jön a reménybeli zenészeknek, meg mindenki másnak, aki egy családi bulin kicsit tisztábban szeretné végigénekelni a „Boldog születésnapot”.

A Tone-ban minden kör egy referenciahang lejátszásával kezdődik, hogy a füled ráhangolódjon a játékra. Ezután egy véletlenszerűen kiválasztott hangot hallasz. A cél, hogy rákoppints a hallott hang nevére, mielőtt kifutsz az időből.
Próbáld eltalálni, milyen hangot játszott le az app, mielőtt lejár az idő!

Minél gyorsabb vagy, annál több pontot kapsz. De légy óvatos! Három hiba után: Game Over.

A Tone egyszerű feladványokkal indít. Alapértelmezés szerint csak öt hang (C, D, E, F és G) közül játszik le egyet, de a beállításokat módosítva emelheted a tétet, ha szeretnéd.
A beállításokat módosítva a saját tudásodhoz igazíthatod a feladványokat.

Átkapcsolhatsz az egy oktávot átfogó dúr vagy moll skálára, de akár a 12 hangból álló kromatikus skálára is. Ha megjött az önbizalmad, emeld fel az egyoktávos korlátot, így a Tone három oktávból fog neked hangokat válogatni.

Practice (Gyakorló) módra váltva az időzítőtől is megszabadulhatsz, és addig morfondírozhatsz a megoldáson, ameddig csak szeretnél.
Válaszd ki, milyen hangokkal teszteljen a Tone.

Akár segít a Tone elérni az áhított tökéletes énekhangot, akár nem, kétségtelen, hogy az appal szórakozás a tanulás.

Szólj hozzá!